Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Termékek Menü

Összeteleszkópos kerékpár

A mountain bike-ok továbbfejlesztett változata az összteleszkópos mountain kerékpár. A mountainbike-ok egyik alkategóriája az összteleszkópos kerékpár, amelyet profi versenyeken, extrém terepen és hétvégi túrákon, akár a legnehezebb terepen is bírja a terhelést és közben kényelmes utazást is biztosít.

Válassz az alábbi kerékméretek alapján:

Az összteleszkópos bringák mint a nevük is mutatja első és hátsó felfüggesztéssel rendelkeznek, a rázkódás csillapítását elöl is és hátul is teleszkópokkal oldották meg. A kerékátmérők a mountain bike méretezés szerintiek. A rugóút 90 és 200 mm között lehet, sokféle modell között válogathatsz ebben a kategóriában.

A hosszabb a rugóút nagyobb sebességet jelent, általában tárcsafékkel, rugóstaggal vannak felszerelve, és széles kerekek jellemzik őket. A megfelelő teherbírás érdekében merev alumínium- vagy a csúcskategóriában carbon-vázzal vagy a kettő kombinációjval építik őket. Az összteleszkópos bringákat további alkategóriákra bonthatjuk: maraton, xc, all mountain, enduro, freeride és downhill.

Az összteleszkópos kerékpárok hegyi utakon és lejtőkön történő nagy sebességű haladásra alkalmasak, a freeride és downhill bringákat lejtőzésre fejlesztik.

Előnye, hogy kényelmes, a terep egyenetlenségeiből adódó rázkódást lecsökkenti, jobban tapad a bringa lejtmenetben és az emelkedőkön is. Hátránya, hogy a merev vázú biciklikhez képest nagyobb a súlya.